21-27 Mayıs tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 81 ilde eş zamanlı başlayan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri Artvin’de de büyük ilgi gördü. Artvin Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonuyla Artvin Gençlik Merkezi fuaye alanında düzenlenen etkinlikte, yöresel mutfağın seçkin örnekleri stantlarda sergilendi.
Artvin Ticaret ve Sanayi Odası’nın da katıldığı etkinlikte, Artvin Kadın Girişimciler Turizm Geliştirme ve İşletme Kooperatifi ortakları geleneksel tariflerle hazırladıkları lezzetleri ziyaretçilere ikram etti. Kuşaktan kuşağa aktarılan yemek kültürü, ninelerimizin ve annelerimizin mutfak mirasıyla buluştu.
Etkinliğe Artvin Belediyesi, Borçka, Hopa, Kemalpaşa, Murgul, Şavşat ve Yusufeli Belediyeleri; Artvin Halk Eğitim Merkezi, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası, Ardanuç Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Artvin Kızılay da stant açarak yöresel tatları halkın beğenisine sundu.







