Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 38. ve son haftasında Tümosan Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Aslanlar 3-1 kazanarak 102 rekor puanla Trendyol Süper Lig 2023-2024 Sezonu’nun şampiyonu oldu.
Şampiyonluğu getiren golleri Mauro Icardi (29’, 51’) ve Berkan Kutlu (53’) kaydetti. Mauro Icardi, Süper Lig’de 2023-24 Sezonun’da kaydettiği 25 golle gol kralı oldu. Aslanları toplam şampiyonluk sayısında en yakın rakibiyle olan farkı 5’e yükseltti.
Bitiş düdüğünün ardından sokaklara çıkan sarı-kırmızı taraftarlar büyük coşku yaşadılar. Taraftar Fenerbahçe Derneğinin bulunduğu Kızılay binasının yanındaki Halitpaşa Meydadından toplanarak sloganlar attılar. Meşaleler yakan taraftarlar ‘En Büyük Galatasaray’ sloganları attılar.
Toplanan kalabalık daha sonra araç konvoyu eşliğinde Artvin Valiliği önüne geldi. Milli İrade Meydanı’nda coşku zirveye çıktı. Yaşlısı genci, Galatasaray marşlarını söylediler.
Emniyet güçleri herhangi bir olayın çıkmaması için caddelerde yoğun güvenlik tedbiri aldı. Galatasaray, Konyaspor’a yenilseydi Fenerbahçe şampiyonluğunu ilan edecekti.