Doğal yaşamın bir parçası olarak süs tavukları yetiştiren Özdemir, İran tavukları ve küçük kuluçka makinesiyle yavru çıkarttığını, bahçesinde oluşturduğu kafeslerde birçok kanatlı hayvanı bulunduğunu ifade etti. Ayrıca meyve fidanları üzerine çalışmalar yaptığını, çelikleme yöntemiyle Artvin’e özgü yerel meyve fidanları yetiştirmeyi amaçladığını aktardı.

Artvin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Boz, Varlık ve Seyitler köylerindeki incelemeleri kapsamında Özdemir’in bahçesini ziyaret ederek doğal yaşam alanında gözlemlerde bulundu. Tarım kökenli bir yönetici olarak tecrübelerini paylaşan Boz, köylerde yaptığı incelemelerle ihtiyaçları tespit ettiğini ve kurumsal destek için planlamalar yaptığını söyledi.

Boz, özellikle Artvin Kadın Kooperatifi’nin Beşpare Eko Kültür Köy projesine dikkat çekerek, “Bugünkü ziyaretimde çalışmaları yerinde inceledim. İhtiyaçları belirleyerek kurumsal destek vermek için planlamada bulunacağım. Özellikle sera kurulumu için arazide incelemeler yaptım. Köyün tam anlamıyla ekolojik bir köy olduğunu gördüm ve kadın kooperatifimizin üretim çalışmalarını gönülden destekliyorum” dedi.