Eğitim-Sen Artvin Şube Başkanı Köksal Gümüş, saldırının okulun eski öğrencisi tarafından gerçekleştirildiğini ve olayda öğretmen, öğrenci ve kamu görevlilerinden oluşan 16 kişinin yaralandığını, bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu belirtti. Gümüş, “Okullarımızı şiddete teslim etmeyeceğiz. Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililer sorumluluk almalı ve kamuoyuna hesap vermelidir” dedi.

Türk Eğitim-Sen Artvin Şube Başkanı Sinan Okan ise öğretmene yönelik saygının yerini tehdit ve şiddetin aldığını vurgulayarak, “Öğrencilerimizin bilgiyle ve erdemle büyümesi gerekirken şiddetin ve çeteleşmenin girdabına kapılması, aileden topluma uzanan derin bir yapının sorgulanmasını zorunlu kılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Eğitim-İş Artvin Şube Başkanı Mehmet Mahir Yıkıcı da yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmediğini belirterek, “Sendikalarımızın rengi farklı olsa da akan kanın rengi aynıdır. Eğitimde yetkililerin beceriksizliği nedeniyle şiddet vakaları artmaktadır. Gerekli sorumluların istifa etmesi gerekmektedir” dedi.

Basın açıklaması öncesinde konuşan Eğitim-Sen Artvin Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Alev Hanoğlu Erdem, kısa süre önce öğretmen Fatmanur Çelik’in öldürülmesi sonrası aynı meydanda toplandıklarını hatırlatarak, “Maalesef Fatmanur hocamızın kırkını başka bir okulda yaşanan şiddet vakasıyla anmak istemezdik. Ancak yaşananlar eğitimde şiddetin münferit olmadığını bir kez daha göstermektedir” dedi.

Basın açıklamasının yapıldığı sırada bu kez Kahramanmaraş ilinden bir okula daha silahlı saldırı olduğu haberi geldi. En az 3 kişinin hayatını kayettiği ve çok sayıda yaralının olduğu ilk gelen bilgiler arasında yer aldı.